Utflykt till Ramsvikslandet

Klubbens resa denna sensommar gick den 7-9/9 till Ramsvikslandet som ligger i Bohuslän. Vi checkade in på Ramsviks Camping under fredagen och alla fick en liten, liten stuga med en liten, liten toalett och en brant, brant stege till sovutrymmet. Några deltagare bodde i sin husvagn och hade säkert bättre plats. Vi anlände vid olika tider och en del av oss hann med besök i Smögen och andra i Fjällbacka innan vi skulle träffas vid Tångeviken kl. 18. Tyvärr började det ösregna så det blev att lämna kamerorna i bilarna. Vi tog en promenad upp på klipporna för att se var vi skulle fotografera på lördagsmorgonen. Vi gick tillbaka tidigt och samlades för lite trivsel i restaurangen.

Det är inte för att vi beundrar utsikten som alla är vända mot havet utan för att det regnar horisontellt. Foto: Paula Arvola

På lördagsmorgonen återvände vi till Tångeviken och med ett fint fotoväder fick vi många fina bilder. Vi samlades sedan i Smögen för att ta färjan till Hållö och efter en kort båttur på 10 minuter fick vi några timmar på ön med blandat väder. Det var mest uppehållsväder med bra möjligheter till fina bilder. Ett par kraftiga regnskurar fick vi också med en otroligt fin regnbåge som följd. En del åkte tillbaka lite tidigare för lunch i Smögen medan en del av oss åkte till campingen och åt. På lördagkvällen åkte vi till Fykan för att fotografera solnedgångens färger. Det var uppehåll men inte så mycket färg. Vi fick ändå många vackra bilder på fyllda hällkar, klippor och en mörkgrå himmel. Vi hann med mer trivsel i restaurangen men de stängde kl. 22 så det blev en kort visit.
På söndagsmorgonen regnade det rejält så det var bara att städa och ge sig av söderut. Söder om Göteborg var vädret bättre så flera av oss stannade i Varberg och fotograferade vid Varbergs Fästning, Kallbadhuset och på Getterön.
Det var en trevlig resa och kul att vi var så många som åkte med, vi var 15 personer varav 12 klubbmedlemmar.

//Christina Andersson

Klicka på bilden för att förstora den.

Klicka på bilden för att förstora den.

Ramsvikslandet, Smögen och Hållö 7-9/9 2018

För bästa bildkvalitet, starta klippet, klicka på ”kugghjulet” – ”kvalitet” och välj 1080p.
För att se på helskärm, klicka på kvadraten längst till höger om ”kugghjulet”.

Senast ändrad: 25 november, 2019 kl. 08:14