Spontanfoto på Österlen

Den 3/3 -18 trotsade två av klubbens medlemmar alla väder- och väglagsvarningar och körde till Österlen med fokus på kustnära bilder. Det var några minusgrader och en frisk ostlig vind välkomnade oss till Haväng. Snödjupet vara bara några centimeter i terrängen men vi var ändå tvungna att vända på vägen över skjutfältet norr om Verkeåns mynning, vi hade då redan forcerat 50 -70 cm höga snödrivor med bilen men insåg snart att det inte var värt att chansa på att försöka med att ta oss igenom fler och kanske djupare drivor. Vi körde på härliga vintervägar via Dammåkra till parkeringen vid vandrarhemmet i Haväng och gick via Havängsdösen vidare till Verkeåns mynning. Havsisen låg pressad mot stranden och åmynningen såg annorlunda ut mot vad den brukar göra.
Färden gick sedan vidare via Kivik till Vårhallen strax norr om Simrishamn. Efter en del fotograferande där smakade det gott med lite kaffe och tilltugg i det tillfälliga solskenet.
Vi tog oss sedan, via en avstickare genom Fyledalen, till Brösarps Backar där vi kämpade oss upp på kullarna, tidvis i knädjup snö – garanterat pulshöjande. Några bilder blev det även här men klockan hade börjat närma sig 16:00 så vi avslutade en trevlig och vädermässigt annorlunda spontanfotodag här.

Senast ändrad: 28 augusti, 2019 kl. 09:07