Välkommen till Tyringe Fotoklubb

Tyringe Fotoklubb har sina anor från 1951 då ett mindre antal tyringebor med foto som intresse träffade samman under ledning av den på orten välkände fotografen Sven Rosengren. Syftet var då, liksom nu, att verka för fotografins utveckling i Tyringe med omnejd samt utgöra en sammanslutning av personer intresserade härav liksom verka för att stimulera ungdomars intresse för fotografi. Utvecklingen därefter har inneburit övergång från analoga kameror med framkallning av film med hjälp av vätskor och fixturer i lokal med röd lampa för att inte utsätta den känsliga celluloidfilmen för ytterligare exponering till dagens högteknologiska digitala kameror med bildskapande på en känslig sensor och framkallning i det digitala mörkrummet.

Tyringe Fotoklubb med drygt 30-talet medlemmar driver en aktiv verksamhet för att såväl nybörjare som mera erfarna medlemmar skall utvecklas i sitt tekniska kunnande liksom förmågan till bildskapande, allt till glädje för den enskilde fotografen som för verksamheten i övrigt vid enskilda och årligen återkommande samlingsutställningar.

Är du en av de många som gillar att fotografera men tycker dina bilder inte blir som du förväntat eller vill utveckla ditt fotointresse, är du hjärtligt välkommen till oss och dela vår gemenskap oavsett om du bor i Tyringe, Hässleholm, Vinslöv eller kanske rent av i Kiruna.

Ingmar Kristiansson, ordförande 2014 – 2021.


facebook-knapp


Senast ändrad: 2 maj, 2022 kl. 12:29