Resa till Rondane 21 – 25/9 2017

Dag 1:
Tidigt på morgonen den 21/9 påbörjades för många av klubbens medlemmar resan till fjällmassivet Rondane i Norge, en sträcka på ca 80 mil. Målet för dagen var vårt boende på Rondane Gjestegård där vi inkvarterade oss i 5 trevliga stugor. På kvällen samlades vi för planering av de kommande tre dagarna av fotografering.

Fotodag 1:
Färd genom Grimsdalen som är en av Norges längsta säterdalar och skär rakt igenom Rondane Nationalpark som grundades 1962. Längs vägen genom dalen bjöds vi på många olika naturtyper, alltifrån vidsträckta landskap och trånga dalar till högfjällsnatur. Turen gick sedan vidare över Dovrefjäll och till Hjerrkin där många av oss tog vandringen upp till Viewpoint Snöhetta. Här hade vi turen att se myskoxar i dalgången nedanför utsiktspunkten.

Fotodag 2:
Avfärd 05:00 med målet att se solen gå upp i Dörålen och vi var på plats vid Dörålstjörnin en timme senare. Den lilla sjön låg spegelblank och de omgivande fjälltopparna med höstens första snö speglade sig oerhört vackert i vattenytan. Efter soluppgången spred vi ut oss i det höstfärgade landskapet för mer foto. Längre fram på dagen körde vi längst in i dalen till Dörålseter. Härifrån gick vi vidare i dalen för ännu mer fjällfoto.

Fotodag 3:
Trötta efter gårdagens tidiga morgon och intensiva fotograferande tog vi en liten sovmorgon. Avfärd vid 07-tiden och med målet Mysuseter. Tyvärr var vädret inte på vår sida som de tidigare två dagarna, molnen låg nu tungt över fjälltopparna. Med det hindrade oss inte, här var planen att gå till några vackra vattenfall och forsar i Stor-Ula. På hemvägen blev det en del foto på Venabufjellet för några av oss. Kvällen avslutades med en trevlig middag på Rondane Gjestegård.

Dag 5:
Vi lämnar Rondane efter några fantastiskt fina och trevliga dagar. Vi är fulla av intryck från de vackra plasterna vi besökt och många av oss kommer nog att återvända hit igen.

För bästa bildkvalitet, starta klippet, klicka på ”kugghjulet” – ”kvalitet” och välj 1080p.
För att se på helskärm, klicka på kvadraten längst till höger om ”kugghjulet”.

Senast ändrad: 28 augusti, 2019 kl. 09:10