Författararkiv: admin@tfk

Första arbetskvällen

Så är det då dags för årets första arbetskväll. Vi har inte lagt in något program än. Brukar inte behövas något program med deltagare som ni. Mer engagerade människor får man leta efter. Trots det ska vi ha något på agendan såklart. Första gången pratar vi lite om era förhoppningar inför det nya året. Vad ska fotas? Projekt? Utbildningar? Resor? Nya grejor? Ja förhoppningar kan vara många men hur ror man det i land? Efter första kvällen ser vi vad som behöver avhandlas under våren. Välkomna till Studieförbundets lokaler på onsdag kl. 18,30

Knutsfest

Efter vår första träff 2019 som var vernissagen på Biblioteket är det dags för första månadsmötet. Det är som vanligt i januari en knutsfest med Kent Bernby som värd. Vi tar med vars två julklappar värda 20:- per st. Julklappsleken brukar locka till många skratt och en del handgemäng så förbered er mentalt för detta. Det blir också fika som vanligt. Vi träffas i Möllestugan på Tisdag! den 8:e kl. 18,30 Välkomna!

Utställning

Nu är det dags! Vi hänger våra tavlor och kör igång teven med bildspel på onsdag på Biblioteket i Tyringe. För de som har möjlighet att vara där tidigt så är det kl. 17,00 som gäller. Annars kommer vi så fort vi kan.

Månadsmöte

Årets sista månadsmöte är på tisdag i Möllestugan. Det är också sista chansen att lämna in Tv-bilder till årets tv visning på biblioteket. Nu har vi haft två möten där vi pratat mycket om vår utställning. Nu hoppas jag på fler bildspel och tv bilder. Utställningen med tavlor är redan full. Kul! Välkomna på tisdag kl. 18,30

Utställning

Nu går vi in i en hektisk period med inlämningar till vår utställning på Biblioteket. På onsdag går vi igenom vad som gäller med bildspel och vilka program som vi brukar jobba i. Börja plocka fram era bilder som skall vara med på bildspel (3 min 1920*1080), tv (10 bilder 1920*1080) och påsikt (bestäm med Lennart). Dessutom har vi ett uppdrag. Vi ska bedöma bilder från en annan fotoklubb. Välkomna!

Studioljus

Onsdagen den 7/11 kommer vi att avhandla ljusets betydelse i studio. Vi pratar om olika ljusformare, avstånd och styrka. Ni behöver inte ha något med er denna gång! Vi ska bara ha teori. Den 21/11 ska vi praktisera vad vi lärt oss nere på Möllestugan. Välkomna!

Brännvidder och skärpedjup

På onsdag tar vi en ny genomgång i kamerans värld. Objektiven står i fokus. Bländaröppningar och brännvidder. Dessutom tar vi några bilder en runda i datorn. Ta med kamera, objektiv och/eller dator om ni vill prova själva. Välkomna!

Molnet

Det är mycket snack om molnet. Vad är det? Vad har vi det till? Vi tittar på det och många olika sätt på hur vi sparar, skickar och visar våra bilder. Ta gärna med dator om ni har möjlighet så kollar vi på era lösningar. Glöm inte att lämna in era bilder till klubbtävlingen. Alla ska vara med denna gången tycker jag. Vi har lärt oss hur vi slår hop bilder med HDR och panorama funktioner vilket passar utmärkt till landskapsbilder. Och nu finns möjligheten att få era landskapsbilder bedömda! Vi träffas på Studieförbundet på onsdag kl. 18,30 Välkomna!