Författararkiv: admin@tfk

Studiokväll

På onsdag så är mötet i Hässleholm och närmare exakt här

Välkomna till vår studio där vi först bjuder in till porträttfoto. Alla får chansen att både ta foto och att bli fotograferade. Typ så här…

Det kommer också att serveras fika och lite mingel innan vi avslutar kvällen med bildspel till musik som det ska visas upp. Ni får se (och höra) vad vi menar.

Adressen är Kanslihusvägen 3 och tiden är 18,30

Välkomna!

Porträtt i kvällsljus

På onsdag ska vi ta porträtt och vi ska göra det svårt för oss. På kvällen i dåligt ljus kan det bli riktigt besvärligt och vi tittar på vad vi har för möjligheter. Ta med blixt och kamera. Kanske även en dator då vi ska trixa lite i Lr också. Om vädret tillåter ska vi försöka vara en stund utomhus så ta varma kläder. Välkomna!

/Patrik

Streetfoto

På onsdag ska vi fota streetfoto vilket innebär att kamera och stativ är bra att ha med. Vi ska fånga rörelse och jobba mycket med slutartider och iso. Vid otjänlig väderlek får vi ta en alternativ lösning. Men för säkerhets skull ta med varma kläder. Biblioteket kl. 18,30 som vanligt.

/Patrik

Ändring i schemat

Jag har skiftat på de nästkommande onsdagskvällarna. Nu på onsdag blir det arkitekturfoto. Vi kommer att fotografera en del så ta gärna kameran med er. Olika objektiv är inte heller fel att ha med. Kanske blir det en bild till månadstävlingen! Vi tittar sedan på bilderna i Lr och redigerar dem. Som alltid är ni välkomna till lokalen ovanpå Biblioteket kl. 18,30 på onsdag.

/Patrik

Ändring i programmet

Nu är det så att vi ger plats för Anders att prata lite om ”actionfoto” på onsdag. Det betyder att vi flyttar hela programmet en vecka framåt för att få plats med det. Det blir alltså teori och praktik om hur man fotar folk i rörelse. Ta gärna med kamera för att själv kunna hitta rätt inställningar i er egen kamera. Studieförbundet kl. 18,30 Välkomna!

/Patrik

Arbetskväll 6:e feb

Vi fortsätter på temat med att ta de bästa bilderna. Först har vi planerat in i minsta detalj. Sedan har vi tränat på att komponera bilden på bästa sätt. Nu ska vi gå in på tekniken… Ta med kamera och dator. Vi ska se vad vi har för hjälpmedel och hur vi når målet med fantastiska bilder. Onsdag kl. 18,30 på Studieförbundet Vuxenskolan. Välkomna!

/Patrik

Utställningen

Det blev inte riktigt som det var tänkt med att vi skulle plocka ner utställningen denna onsdagen och sedan diskutera lite runt och om den. Nu plockar vi ner den på måndag i denna veckan. (Se inlägg på Hemsidan). Vi får då lite mer tid till annat på onsdag. Lite snack om utställningen och fortsättning på komposition. Ta med bilder som ni kanske inte riktigt är nöjda med eller bilder som ni är nöjda med och vill veta varför. Välkomna!

/Patrik

Första arbetskvällen

Så är det då dags för årets första arbetskväll. Vi har inte lagt in något program än. Brukar inte behövas något program med deltagare som ni. Mer engagerade människor får man leta efter. Trots det ska vi ha något på agendan såklart. Första gången pratar vi lite om era förhoppningar inför det nya året. Vad ska fotas? Projekt? Utbildningar? Resor? Nya grejor? Ja förhoppningar kan vara många men hur ror man det i land? Efter första kvällen ser vi vad som behöver avhandlas under våren. Välkomna till Studieförbundets lokaler på onsdag kl. 18,30

/Patrik

Knutsfest

Efter vår första träff 2019 som var vernissagen på Biblioteket är det dags för första månadsmötet. Det är som vanligt i januari en knutsfest med Kent Bernby som värd. Vi tar med vars två julklappar värda 20:- per st. Julklappsleken brukar locka till många skratt och en del handgemäng så förbered er mentalt för detta. Det blir också fika som vanligt. Vi träffas i Möllestugan på Tisdag! den 8:e kl. 18,30 Välkomna!

/Patrik