Författararkiv: admin@tfk

Kretsfoto

Nu drar snart höstterminen igång! Det är precis två veckor kvar till inlämning av bilder till Kretsfoto. Se mer om regler för detta här

Välkomna till vår första träff på Studieförbundet den 28: augusti. Även de som inte ska lämna bilder är såklart välkomna men vi hoppas på stort deltagande från klubben.

/Patrik

Grillkväll

Nu missar ni inte vår avslutning inför sommarens ledighet. Grillkväll vid Verktygsdammarna. Tiden är 18,30 som vanligt men troligtvis är flera på plats tidigare än så om vädret tillåter.

Välkomna!

Fotomaraton

Inte nu igen??? Nej det är redovisning av vår fotomaratonkväll. Som ett komplement till att redovisa bilder direkt ur kameran ska vi titta på lite Lightroom tips. Fundera över vad ni vill veta mer om så tar vi det i mån av tid under kvällen. Onsdag kl 18,30 som vanligt. Välkomna!

/Patrik

Fotomaraton

Nästa arbetskväll ( 3/4 ) består av en utmaning. Fotomaraton! Se regler nedan eller på vår hemsida.

 • Ta med kamera, vi ska fotografera.
 • Tävlingsregler: 
 • En bild per tema som fotograferas i tävlingens temaordning.
 • Tävlingsbilderna ska ha filnumrering i följd.
 • Endast bilder i jpg-format. Ej RAW-format.
 • Bilderna ska vara tagna med samma kamera.
 • Du får använda olika objektiv, blixt, stativ och andra fotografiska tillbehör.
 • Du får inte använda eventuella applikationer i kameran som t.ex. ger möjlighet till att ändra bilderna innan de tas. Inställningar som svartvitt, skärpa och övrigt som ändras i jpeg-konverteringen är tillåtna.
 • Redigering eller efterbearbetning av bilder är inte tillåtet.
 • Teman presenteras strax innan start.
 • Bilderna samlas in i samband med fotomaraton.
 • Juryn kan bestå av en eller flera personer.
 • Resultatet redovisas arbetskvällen 17/4

Efter att vi varit ute i en timme ungefär kommer vi att gå in och fika samt ta den sedvanliga diskussionen vi brukar ha i uppstarten.

Välkomna!

Studiokväll

På onsdag så är mötet i Hässleholm och närmare exakt här

Välkomna till vår studio där vi först bjuder in till porträttfoto. Alla får chansen att både ta foto och att bli fotograferade. Typ så här…

Det kommer också att serveras fika och lite mingel innan vi avslutar kvällen med bildspel till musik som det ska visas upp. Ni får se (och höra) vad vi menar.

Adressen är Kanslihusvägen 3 och tiden är 18,30

Välkomna!

Porträtt i kvällsljus

På onsdag ska vi ta porträtt och vi ska göra det svårt för oss. På kvällen i dåligt ljus kan det bli riktigt besvärligt och vi tittar på vad vi har för möjligheter. Ta med blixt och kamera. Kanske även en dator då vi ska trixa lite i Lr också. Om vädret tillåter ska vi försöka vara en stund utomhus så ta varma kläder. Välkomna!

/Patrik

Streetfoto

På onsdag ska vi fota streetfoto vilket innebär att kamera och stativ är bra att ha med. Vi ska fånga rörelse och jobba mycket med slutartider och iso. Vid otjänlig väderlek får vi ta en alternativ lösning. Men för säkerhets skull ta med varma kläder. Biblioteket kl. 18,30 som vanligt.

/Patrik

Ändring i schemat

Jag har skiftat på de nästkommande onsdagskvällarna. Nu på onsdag blir det arkitekturfoto. Vi kommer att fotografera en del så ta gärna kameran med er. Olika objektiv är inte heller fel att ha med. Kanske blir det en bild till månadstävlingen! Vi tittar sedan på bilderna i Lr och redigerar dem. Som alltid är ni välkomna till lokalen ovanpå Biblioteket kl. 18,30 på onsdag.

/Patrik

Ändring i programmet

Nu är det så att vi ger plats för Anders att prata lite om ”actionfoto” på onsdag. Det betyder att vi flyttar hela programmet en vecka framåt för att få plats med det. Det blir alltså teori och praktik om hur man fotar folk i rörelse. Ta gärna med kamera för att själv kunna hitta rätt inställningar i er egen kamera. Studieförbundet kl. 18,30 Välkomna!

/Patrik